Galerija slika

Izdvojeni linkovi

Predavanje dr.Torre 08.12.2014. 

Mjesec borbe protiv ovisnosti - predavanje o alkoholizmu.

slika01 

Udruga Kluba liječenih alkoholičara Kutina sinoć je u prostoru Knjižnice i čitaonice organizirala predavanje za svoje članove, ali i šire građanstvo pod nazivom „Kako sam se izliječio“. Gost predavač tribine bio je dr. Robert Torre, psihijatar, specijalist iz alkoholizma u bolnici Sestara milosrdnica, a predavanje je organizirano u suradnji sa Društvom psihologa Sisačko-moslavačke županije u ime kojeg se skupu obratila i predsjednica društva, Ljerka Burzić.

slika02 

Psihologinja Mirna Bijelić, dugogodišnja terapeutkinja u Klubu liječenih alkoholičara u Kutini, uvodno je, u Mjesecu borbe protiv ovisnosti, otvorila temu oporavka nakon liječenja od alkoholizma u krugu bolnice. Pritom je naglasila važnost dolaska u Klub koji je produžena ruka liječenja.

slika03

Dr. Torre posjetiteljima je ukazao na put od postanka alkoholičarem, do liječenja ovisnosti koji nije nimalo jednostavan. Hrvatska u tome ima dobru i u europskim parametrima priznatu praksu koju je započeo još dr. Vjekoslav Hudolin u Vinogradskoj bolnici, kaže dr. Torre, a čije metode i danas uspješno provodi tim liječnika koji se bave pitanjem alkoholizma

slika04

U liječenju alkoholizma vrlo važnu ulogu imaju upravo Klubovi koji uključuju oporavak cijele obitelji koja je nužno involvirana u ovaj problem. U Klubu se razmjenjuju iskustva i pruža podrška, a odlazak u Klub preporučuje se najmanje 5 godina. Vlado Salvador član je Kluba 17 godina i nema namjeru prestati dolaziti u Klub. “Život može biti jako lijep bez alkohola. Sada to znam i uživam u svojoj obitelji, svojim unucima. I oni su na mene ponosni”, rekao je Salvador koji danas ima bogat društveni život i aktivan je član u nekoliko Udruga koje djeluju na području Kutine. Posjetiteljima tribine obratio se i Vili Grebenar koji je javno istupio s vlastitim iskustvom borbe protiv alkoholizma, navodeći upravo dr. Torrea i njegov tim zaslužnima u svom liječenju i pronalaženju novog puta koji mu je, kako kaže, otvorio nove spoznaje i vidike.

slika05

Članovi su bez ustručavanja mogli postaviti pitanja koja ih muče tijekom oporavka, što je i bio jedan od ciljeva ove tribine.
Alkoholizam je tu oko nas, podaci i statistike su poražavajuće, a osobito zabrinjava što je među alkoholičarima sve više mladih. Zato se nastoji što je moguće više raditi na prevenciji kod mladih što je i dio programa koji Udruga KLA Kutina provodi u suradnji sa Zajednicom klubova Sisačko-moslavačke županije. 
(gp/ML)

 

 

 

 

Tko je online

Imamo 6 gostiju i nema članova online