Galerija slika

Izdvojeni linkovi

Skupština KLA Kutine i KLA Petrokemije

 

Klub liječenih alkoholičara Kutina održao je redovnu 14. godišnju skupštinu, zajedno s Klubom liječenih alkoholičara Petrokemije kojemu je ovo 39. godišnja skupština. Predsjednik KLA Kutine Salvador Vlado i predsjednik KLA Petrokemije Nenad Romić podnijeli su izviješća o radu i financijska izviješća klubova koji predstavljaju nastavak bolničkog liječenja ovisnosti o alkoholu. Klub liječenih alkoholičara Petrokemije jedan je od 5 klubova koji još postoje u poduzećima u Hrvatskoj, što ne znači da svako manje ili veće poduzeće nema takvih problema, a u radu imaju i podršku Sindikata Petrokemije.

 

 

Naša terapijska grupa bazira se na redovnim sastancima, na iznimno značajnoj podršci obitelji i ustrajnosti naših članova. Ima recidiva, jer alkoholizam je recidivirajuća bolest, zato je ono što nas najviše veseli dodjela priznanja za apstinenciju», rekla je terapeutkinja Mirna Bijelić. Salvador Vlado tako je dobio priznanje za 15 godina apstinencije, ali i za dugogodišnji rad u klubu.

 

U svemu je najvažnija podrška obitelji i dolazak na sastanke u klub», rekao je Salvador dajući podršku mlađim kolegama da ustraju u svojoj borbi. Klubovi liječenih alkoholičara iz susjednih gradova i općina međusobno vrlo dobro surađuju. Dijele iste probleme i prepoznaju postojeće poteškoće, što nesumnjivo jača ovu hrabru zajednicu ljudi koji su imali snage oduprijeti se alkoholizmu koji je među nama. Važno je naglasiti da se borbe protiv alkoholizma ne treba sramiti, da o njoj treba intenzivnije govoriti u javnosti i prevencijom se boriti sa ovim sveprisutnim problemom. KLA Kutina i KLA Sisačko-moslavačke županije upravo to i rade, tako da uz redoviti rad organiziraju i rad na prevenciji mladih kroz projekte u školama.

 

Podršku klubovima na Skupštini, uz predsjednika KLA SMŽ Marijana Matušina, dao je i gradonačelnik Kutine Andrija Rudić. Pozdravio je sve članove kluba i goste, te osobito članove obitelji. Podržao ih je u njihovoj zajedničkoj svakodnevnoj borbi, želeći im puno snage i ustrajnosti. Skupština je imala i glazbeni dio programa u kojem je nastupila Dora Repić na violini.

Tko je online

Imamo 20 gostiju i nema članova online