Galerija slika

Izdvojeni linkovi

U osnovnoj skoli Vladimira Vidrića proveden je projekt P.A.K.T. prevencija alkoholizma kod tinejdžera.

 P9261094 

 Udruga Kluba liječenih alkoholičara „Kutina“ i Zajednica Klubova liječenih alkoholičara Sisačko-moslavačke županije u petak 26.09.2014. u Osnovnoj školi Vladimira Vidrića u Kutini održali su u sklopu projekta P.A.K.T. -Prevencija alkoholizma kod tinejdžera tribinu za osmoškolce s ciljem preveniranja alkoholizma. Dipl. psihologinja Mirna Bjelić, stručna djelatnica u Klubu liječenih alkoholičara, istaknula je osobitu važnost prevencije alkoholizma kod mladih.

P9261097

 »Smatramo da se alkoholizam može najbolje liječiti prevencijom, a mladi danas vrlo rano počinju piti. Dječaci već sa 13, a djevojčice sa 14 godina. Najvažniji uzrok toga je što djeca oponašaju odrasle. U našem se društvu nažalost puno pije. Na taj način djeca pokušavaju riješiti i vlastitu nesigurnost i neke frustracije, a mi im kroz našu kampanju želimo ukazati da to nije pravi put», ističe Mirna Bjelić. Ove godine projekt koji se provodi u školama dopunjen je i snimljenim igranim filmom koji govori o tragičnim posljedicama vožnje u pijanom stanju kod mladih. Nakon filma provedena je anketa o navikama pijenja učenika osmih razreda kako bi se dobili statistički podaci, a uz nju i razgovor sa članovima kluba liječenih alkoholičara, predsjednikom kutinskog kluba Vladimirom Salvadorom, te predsjednikom Zajednice klubova SMŽ Marijanom Matušinom koji su mladima prenijeli svoja saznanja o štetnosti konzumiranja alkohola.

P9261099

 Uz Sisačko-moslavačku županiju projekt prevencije alkoholizma ima podršku Grada Kutine koji svoj rad s više aspekata nastoji usmjeriti na kvalitetniji život mlade populacije koja je ciljana skupina ove kampanje. Gradonačelnik Andrija Rudić rekao je - «Upravo naša nova inicijativa «Kutina je zakon!» usmjerena je među ostalim i na prevenciju loših pojava kod mladih. U okviru te inicijative, na tom tragu, imamo i otvaranje Kluba za mlade koji će im omogućiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena i razvoj kreativnosti».

P9261103

Ravnateljica OŠ V. Vidrića, Snježana Coha, rekla je kako je škola otvorena za sve vrste suradnje na preventivi štetnih pojava kod mladih, jer mladi eksperimentiraju i dobro je da na vrijeme budu educirani o svim posljedicama alkoholizma. Marijan Matušin istaknuo je kako je Kutina jedan od rijetkih gradova u županiji koji je svjestan važnosti prevencije alkoholizma kod mladih, te da bi i drugi gradovi trebali više poraditi na suradnji u ovakvim projektima koji imaju važnost za razvoj zajednice u cjelini.

Tko je online

Imamo 17 gostiju i nema članova online